EL PROJECTE ÁMBITS QUÈ ESTEM FENT JORNADES
Dades generals

Per saber on volem anar hem de saber d’on partim i tot el què tenim al nostre barri.
Entre totes i tots posarem en marxa actuacions que poguem realitzar des de la ciutadania en diferents àrees socials

Què surt a les estadístiques?

Què diuen els agents socials?

S’hauria de treballar la prevenció i actuació davant l’assetjament, posant l’accent en l’adolescència i la joventut. I es posa sobre la taula la necessitat de desenvolupar actuacions efectives i que donin resultat (ja s’han fet algunes accions per frenar incidents detectats i s’afirma que no hi ha hagut millora).

D’altra banda, es proposa que tots els serveis de la comunitat integrin programes de prevenció i actuació contra l’assetjament i la violència de gènere en la seva pròpia normativa o reglament.

Què diem els veïns i veïnes?

Un 28,77% dels veïns i veïnes creuen que les situacions d’assetjament són freqüents al nostre barri, sent els comentaris sexuals molestos o insultants els més freqüents (38,96%), seguit de comportaments ofensius o amenaçadors (19,48%) i seguir algú deliberadament (19,48%).

Un 16,95% afirma haver patit assetjament, però quan ho mirem per gènere, augmenta fins a un 29,79% de les dones que n’han patit.

Als grups de discussió han comentat que la problemàtica de la violència de gènere, com per exemple els maltractaments, segueix invisible i hi ha una manca d’informació i formació per saber encarar el tema.

Consulta l’enquesta
Proposa: