EL PROJECTE ÁMBITS QUÈ ESTEM FENT JORNADES
Dades generals

Per saber on volem anar hem de saber d’on partim i tot el què tenim al nostre barri.
Entre totes i tots posarem en marxa actuacions que poguem realitzar des de la ciutadania en diferents àrees socials

Què surt a les estadístiques?

Què diuen els agents socials?

En l’àmbit del treball els agents socials expressen la necessitat d’estudiar a fons les motivacions i preocupacions de joves que no treballen ni estan en cap procés de formació. Una realitat que es troben és que hi ha forces joves que no s’apunten als serveis d’ocupació i, dels que estan apuntats, n’hi ha pocs que responen (o continuen) a les ofertes. També, degut a l’existència d’economia submergida o informal, es veu la necessitat de regularitzar-la.

Per altra banda, es necessita més formació per a persones en atur de llarga durada i per a joves en atur i coordinació entre la formació i el món del treball, fent més pràctiques laborals. També que les pràctiques i activitats d’inserció laboral no entrin en contradicció amb les ajudes socials i sigui una alternativa eficaç. Per acabar, destaquen que és important que les iniciatives de promoció i inserció laboral siguin a llarg termini.

Què diem els veïns i veïnes?

Les dues principals accions que s’apunten per reduir les taxes d’atur al barri són:
1. Fomentar la creació de llocs de treball al barri (31,05%)
2. Més possibilitats de formació, potenciar l’aprenentatge permanent, i les pràctiques (27,85%).
Com a dificultats per accedir al mercat laboral són el coneixement de la llengua i expressar-se amb seguretat davant les entrevistes, però sobretot es remarca la barrera de l’edat, quan passes els 50 anys i la dificultat per acreditar l’experiència amb una titulació. Per tant es remarca la necessitats de serveis de formació per reciclar-se i disposar de serveis d’ocupació i orientació més personalitzats.

Consulta l’enquesta
Proposa: